Relevante content? Of emotioneel incontinent?

Eddy Boom
05 mei 2020

Wat laat ik wel of niet van mijzelf zien in business?

Als coach, therapeut of adviseur ken je misschien het volgende dilemma. Welk dilemma? Nou, dit dilemma:

Enerzijds weten we dat we onszelf moeten laten zien aan onze cliënt. Zowel in onze marketing als vanuit de coach stoel. Door ons verhaal te vertellen, ons kwetsbaar op te stellen of onze zwaktes te delen kan de cliënt ons inschatten. En daarmee ervaart de cliënt veiligheid om ook zichzelf te laten zien.

Of toch niet?!

Stel dat je als coach zelf aangeeft dat je stukken nog niet hebt getackeld. Stel dat je aangeeft nog onzeker te zijn. En stel dat je in de sessie meer praat dan luistert…

Draagt dit dan bij aan vertrouwen of juist aan incompetentie? Er zijn zelfs mensen die denken dat het hip is om al hun vuile was buiten te hangen. @eelcosmit noemde dat in @heldenenhordes emotionele incontinentie.

Dus…

Draagt je verhaal bij aan veiligheid & competentie? Of aan emotionele incontinentie?

Eigenlijk is het antwoord eenvoudig.

Wat je ook deelt, de focus moet altijd blijven liggen bij jouw klant. De cliënt moet zich veilig en begrepen voelen. Dus jouw persoonlijke voorbeelden moeten laten zien dat ze niet alleen zijn. En hoe jij je uit die situatie hebt gered.

Houd helder wie aan welke kant van de tafel zit. Huilt een klant? Geef dan geen hug, maar blijf aanwezig en blijf luisteren.

Jouw transparantie moet er niet toe leiden dat de klant jou gaat helpen. En sure, Dat kan ook, maar dan mag je factuur aan de andere kant van de tafel leggen.

Als propositie coach help ik mijn klanten daarom niet met hun vuile was, maar maak ik schoon schip. We verwoorden jouw kwaliteit en jouw track record. Want daarmee bewaak je kwaliteit en blijf je on track.

Peace,
Eddy

Op de rand van de afgrond groeien de mooiste bloemen.

Nu ik dit schrijf is Jules Deelder net overleden. Een aantal jaar geleden was ik getuige van een concert van hem bij Haarlem jazz. En wat mij ...
Lees verder

Als je wil laten zien wat je in huis hebt, dan moet je eerst thuiskomen.

Een jaar geleden deelde ik helemaal niets online. Omdat ik niet helder had wat ik wilde delen. Behalve fancy vakantiefoto's, concerten en goed gelukte koffie dan. Daarvoor ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.