Het ego schreeuwt en het hart fluistert.

Eddy Boom
08 dec 2020

‘Het ego schreeuwt en het hart fluistert zei Koos Janson tegen mij.’

‘Maar waarom fluistert die belangrijke stem, en waarom schreeuwt die onbelangrijke stem?’ Vroeg ik hem vervolgens.

‘Omdat het ego boordevol problemen zit.’ Antwoordde Koos vervolgens.

En dat was een belangrijk inzicht voor mij. Naast alle andere hartverwarmde woorden die Koos in die @heldenenhordes podcast met mij deelde.

Voor nu wil ik even met je stilstaan bij dat schreeuwen. Want dat lijken mensen van nature te doen als ze tekort schieten:

* Een man uit Limburg gaat harder praten als iemand uit Friesland hem niet verstaat. Terwijl niet het stemvolume maar het dialect de reden van tekortkoming is.
* Een jongen gaat schreeuwen tegen zijn moeder in een ruzie. Terwijl niet het volume, maar een verschil in kernwaarden ervoor zorgt dat ze elkaar niet bereiken.
* Een marketeer dreigt dat op echt op is bij het verkopen van zijn product. Terwijl de werkelijke reden van zijn slechte verkoop niet schaarste maar geen aansluiting met de doelgroep is.

Dus wat denk jij… Helpen schreeuwen, dreigen en schelden ons om gehoord te worden? Of worden we niet gehoord omdat we niet genoeg naar de ander hebben geluisterd?

Zorg dat je in dezelfde taal spreekt als je toehoorder. Grote kans dat je elkaar verstaat.

Salud,
Eddy

Kennis is overmacht.

Kennis is macht leerde ik ooit van een kennis met macht. En dus nam ik het aan. Inmiddels ben ik bij kennis, en voel ik mij gemachtigd ...
Lees verder

Waarom ik je geen gun gun.

Wanneer iemand met een wapen een plein op rent dan weet je 1 ding zeker. Alles draait om hem. Want wie shockeert krijgt aandacht. En wanneer hij ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.