012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
23 aug 2020

Soms moet je het huis uit om thuis te komen.

We namen de trein van Slowakije naar Hongarije. Het was de zomer van 2008. Een tijd waarin polyphone ringtones, blockparty en webcams die je los kon koppelen als digitale camera je leven vormgaven.

In die trein zat ik – net zoals iedere skater in die tijd – bovenop mijn portemonnee. En omdat ik op vakantie was, zat in diezelfde overseaz broekzak mijn paspoort. En dat laatste bleek wat wrijving te veroorzaken. En dan druk ik het nog zacht uit…

Want met een snelheid van 140 km per uur vroeg de douane om mijn paspoort. Eenmaal tevoorschijn gehaald uit mijn broekzak bleek de beste kaart gebroken. Lachend deed de douane alsof hij 1 deel van de kaart uit het raam gooide. En daarmee bleek het gevaar geweken.

Niets bleek minder waar, toen ik er achter kwam dat de trein vaart minderde nabij een afgelegen tussenstation in Pest. Het meest linker gedeelte van de wereldstad Budapest. Ik was de enige die onvriendelijk verzocht werd uit te stappen. Vanwege de taal nam ik mijn gids mee.

Een bus met tralies stond klaar, en ik werd omringd door 6 agenten met knuppels begeleid naar een busje met tralies. Uiteraard mochten zij voorin zitten, en nam ik in mijn eentje, samen met een hond met een muilkorf plaats in de achterkant van de bus. Mijn gids zat naast de agenten voorin.

Na een toiletbezoek op’t bureau dat werd onderbroken door een agent die dacht dat ik via het raam ontsnapte mocht ik een lang en onleesbaar document tekenen. Omdat niet tekenen geen optie leek tekende ik. Een uur later zat ik op de Nederlandse ambassade in Budapest waar ik mij voor het eerst veilig voelde.

Alles was zo Nederlands. Bijna Hollandser dan Nederland zelf. Met al die vlaggetjes, Máxima foto’s en Delfts blauw.

Daar realiseerde ik dat je soms het onveilige moet opzoeken om te weten waar je veilig bent. Afstand nemen om dichterbij je waarheid te komen.

Als mensen bij mij aan tafel komen neem ik ze ook mee van huis om zo dichterbij hun essentie te komen. Want soms moet je het huis uit om thuis te komen.

Salud,
Eddy

Blijven kiezen. Zelfs als de keuze al voor je is gemaakt

Vroeger hadden we drie zenders. Daarna kregen we 1000 zenders, Netflix, YouTube en alle andere diensten. Vroeger zette we een plaat op. Daarna hadden we Spotify, Apple ...
Lees verder

Snelheid is de meest verheven vorm van kwaliteit.

Waar ben jij de beste in? Of anders gezegd... Waarin ben jij sneller dan het licht? Want hoe sneller je iets kan, hoe beter je iets kan. ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde