Alleen opmerkelijke mensen worden opgemerkt.

Eddy Boom
05 mei 2020

Weet je wat normaal is? Als je cola op het aanrecht hebt staan. Als je een auto voor het raam hebt staan. En last but not least… Als je ketchup in de koelkast hebt staan.

Althans, dat blijkt uit de cijfers. Want drie kwart van de Amerikanen heeft Heinz in de koelkast liggen. Een product wat niet voorkomt in de natuur en meer suiker dan tomaat bevat. Diezelfde getallen gaan ongeveer op voor die bruine hoestdank en die fossiele vierwieler.

Hoe komt het dat zulke abnormale producten de norm vormen? Zoiets noemen we massa marketing. In de vorige eeuw waren er advertentiebedrijven die inspeelde op onze basisbehoeften. Door heel vaak te prikkelen op die basisbehoeften gingen we abnormale zaken als volstrekt normaal zien.

Want beste lezer, wat jij als normaal ziet, is waarschijnlijk de boodschap die je het meeste hebt gehoord. Dat toont de neurowetenschap in ieder geval aan.

Inmiddels is het 2020. En worden we steeds meer immuun voor massamarketing. Daar komt bij dat we in al onze basisbehoeften zijn voorzien.

En daarmee ontstaat de ruimte om gewoon weer even normaal te gaan doen. En dat is doen wat we zelf willen doen. Zijn wie we zelf willen zijn.

Want als we weer opmerkelijk durven te zijn, lopen we zelfs weer kans om opgemerkt te worden. Opmerkelijk, vind je niet?

Eddy

Hoe meer je gaat begrijpen, hoe minder je word begrepen.

Beste lezer van deze afleidende blog. Ik heb minder goed nieuws voor je... Bijna niemand snapt iets van wat je dagelijks communiceert. Meer dan 97% van de ...
Lees verder

Harder werken aan werk dat niet voor je werkt, werkt niet.

Misschien kom je net zoals ik uit het jaar 1800. Het tijdperk waarin je op een vierkante tv met een glas paarse Fristi en een zakje Cheetos ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.