Wie gezien wil worden als held, wordt zichtbaar als vijand.

Eddy Boom
24 dec 2020

Wellicht wil je jezelf daadkrachtiger neerzetten op je website. Grote kans dat je ervoor kiest om jezelf weg te zetten als held. Dit doe je door te zeggen hoe goed je bent, te strooien met reviews en tientallen logo’s en awards op je pagina te zetten.

Uhm. Niet doen.

Hoewel ik onmiddellijk van je aanneem dat je sterker en competenter bent dan je klant, is dat niet wat je overmatig moet communiceren.

Waarom niet? Omdat je klant zelf de held wil zijn. Hij wil met jou hulp de draak verslaan. Jouw klant wil op het zeepkistje staan. Zodra jij als ondernemer zelf die zeepkist pakt, dan word je eerder gezien als de draak.

Net als in mythes is de held paradoxaal genoeg zwak. En de gids is sterk. Denk aan Frodo in The Lord Of The Rings die een ziek, iel klein bang ventje is. Met daar tegenover Gandalf, die groot, wijs en kalm is.

Juist omdat jij de autoriteit bent, moet je aandacht niet naar jou gaan. Jij hebt geen aandacht nodig. Jouw klant die voor een probleem staat wel.

Dus maak je klant de held. En wees zelf het zwaard, waarmee jouw klant de draak kan verslaan.

Concreet:
Schrijf niet op hoe koel je bent, maar laat zien dat je competent genoeg bent om je klant te helpen.
Schrijf niet op dat je de oplossing bent, maat laat zien dat je empathie hebt voor de klant zijn probleem.

Alsjeblieft. Één post met twee tips voor drie keer woordwaarde.

Er zijn twee dingen die je woorden waardeloos, je zinnen zinloos en je verhalen verwaarloosbaar maken. 1. Wie niet Verheldert Vervaagt. 2. Wie niet Raakt Mist. Verhelderen ...
Lees verder

Geef wat je niet kwijt kunt.

1. Wat je geeft ben je kwijt. Vaak horen we dat we terug krijgen wat we geven. Maar meestal is dat niet waar. Zo heb ik een ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.