012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
21 apr 2021

Waarom je jezelf niet helpt met een zelfhulpboek.

Voor mij waren het de afgelopen jaren zelfhulpboeken. Het leek logisch. Leren over gezondheid, geluk en zelfrealisatie. En daar zit ook meteen een probleem. Je krijgt constant de bevestiging dat je er nog niet bent. Dat het nog niet goed genoeg is. En dat je jezelf na honderd boeken nog steeds niet kan doorgronden.

Met die overtuiging koos ik de afgelopen twee jaar vaker voor een roman. Boeken als De oude man en de zee, Jonathan Livingston Seagull en Siddharta. Romans die mij eraan herinneren hoe weinig ik kan controleren. Hoe complex, willekeurig en chaotisch het leven is. En dat er voor iedere waarheid een contra-waarheid bestaat. Zodat er orde binnen de wanorde blijft ontstaan.

Soms kan een zelfhulpboek een ontmoedigend ego verheerlijkend kreng zijn. Het vertelt ons individuele oplossingen te moeten geven voor maatschappelijke problemen. Want een betere wereld begint immers bij jou.

Soms kan ook een roman een gevoel van melancholie of nihilisme opleveren. Een gevoel dat het leven een hoopje willekeur is waarin je mag hopen op een hoopvol leven.

Dus welke mogen we kiezen? Op dit moment kies ik voor een roman met een moraal. Een smaakvolle novelle, die mij mee op reis neemt in een tijd dat reizen een utopie is. Een reis die mij doet thuiskomen. Terwijl ik al lezend, vanuit huis op reis ga.

Eddy

PS. Mijn nieuwste ebook is zo’n korte non-fictieve novelle. Wil jij al reizend door de tijd beter worden in copywriting? Check dan even https://eddyboom.nl/succes-met-je-slogan/

Staan voor je boodschap door stil te blijven zitten.

Nog even sta ik stil. Mijn gordel zit al vast. Als ik luister. Naar een stuk van Fauré. Van een live avondconcert op de locale radio. Dan ...
Lees verder

Waarom ik niet meer vertrouw op mijn zelfvertrouwen.

Alsof het mij een kick gaf. Mensen adviseren, inspireren of zelfs confronteren met onderwerpen waar ik zelf nauwelijks ervaring mee had. Ik zie mezelf nog opstaan in ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde