Een kritische noot over kritische mensen.

Eddy Boom
01 jul 2020

Was jij het die zo’n vage podcast had gemaakt? Nee wacht, jij had toch dat zelfingenomen ebook geschreven?

Ja?

Dan heb ik een advies voor je. Luister niet naar mij. En lees je reviews niet.

Waarom niet?

Omdat – wat ik ook over je boek zeg – je het al geschreven hebt. Omdat – wat ik ook op je podcast aan te merken heb – je ‘m in de flow van dat moment maakte.

Niets van mijn kritiek heeft invloed op jouw volgende creatie. Sterker nog, als je naar mij luistert was dit misschien wel je laatste publicatie.

Als artiest laten we ons makkelijk beïnvloeden door trollen op internet. Anonieme Armzalige Amateurs die onze kwetsbare expressies vanaf hun zolderkamertje devalueren. Mensen die ons proberen onzichtbaar te maken, door ons van het internet weg te pesten of aan te laten passen aan de massa.

Soms luisteren we naar ze omdat we nog beginnend en kneedbaar zijn. Waardoor we ons blijven aanpassen. Waardoor we opnieuw blijven beginnen voor zolderkamer Nederland.

Soms luisteren we naar ze omdat we er willen zijn voor onze volgers. Waardoor we weer anders zijn voor onze fans. En onze volgers ons niet meer kunnen volgen.

Soms luisteren we naar ze. Waardoor we stagneren. Waardoor we stoppen en niet meer leren.

Natuurlijk hebben we feedback, inzichten en advies nodig. Maar niet van de verkeerde mensen.

En als je je afvraagt voor wie je er dan nog bent. Dan is het antwoord, dat je er bent voor de mensen waarvoor je er bent. En als je er niet voor hun bent, dan ben je er ook niet voor jezelf. En dat is volgens mij niet waarvoor je hier bent.

Aloa,
Eddy

Iemand die de weg kwijt is, kan je prima de weg wijzen.

Ik was in Praag. Voor het eerst alleen op vakantie. Ik had geen idee hoe ik bij mijn Airbnb kon komen. En ik zat net voor de ...
Lees verder

Kennis is overmacht.

Kennis is macht leerde ik ooit van een kennis met macht. En dus nam ik het aan. Inmiddels ben ik bij kennis, en voel ik mij gemachtigd ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.