Wie zich wil voorstellen, moet niet zoveel willen voorstellen.

Eddy Boom
31 aug 2020

Het is tijd om mij even voor te stellen. En het is tijd om iets recht te zetten… Met iedereen die denkt teveel voor te moeten stellen.

Toen ik nog nat achter mijn oren was en kwam kijken in Insta land toen was ik alles voor iedereen. En daarmee – zo bleek later – niks voor Niemand.

Want ik liet mijzelf volledig zien.

In al mijn veelzijdigheid.
In al mijn tegenstrijdigheid.
& in al mijn kwetsbaarheid.

Als je die versie in een verhaaltje zou gieten dan zou dat er zo uitzien.

Ik kan 36 patronen jongleren met 3 ballen. Als er een liedje op de radio is dan speel ik die meteen mee op mijn gitaar. Ik facaliteer familie opstellingen met Playmobiel poppetjes. Ik fotografeer, en heb een account op unsplash met 10 miljoen downloads. Nog regelmatig ben ik bang voor ziektes, en oja. Ik ben een woordkunstenaar. En help anderen met hun propositie. Oja. Had ik al gezegd dat ik Kuifje spaar? En oja, had ik al gezegd dat ik Zweeds kan spreken? En en en…

Aan zo’n opsomming is vaak geen touw vast te knopen. Je geloofwaardigheid & herkenbaarheid hebben onder zo’n profiel vaak flink te lijden.

En dus werd het tijd om te kiezen. Kiezen om heel veel niet meer te zijn en te mogen doen. Althans, dat dacht ik. Kiezen was immers verliezen toch? Maar kiezen heeft niets te maken met jezelf verliezen. Noch met het loslaten van dingen die je stiekem hartstikke leuk vindt om te doen.

Als we het over kiezen hebben in ondernemerschap, dan hebben we het over kiezen welk verhaal je naar buiten toe presenteert. Kiezen betekent bewust zijn van je functie. Weten wat je voor een ander betekent. Kiezen om te laten zien wat je komt brengen. En dat is bij uitstek een compact verhaal.

En als je dat verhaal vertelt, dan is die per definitie kort. Mijne gaat zo: Ik ben Eddy, en meester in het verwoorden van jouw klantbelofte.

Dus wil je jezelf voorstellen? Stop dan te denken dat je alles moet delen. Dat je veel voor moet stellen. Want als je alles wilt voorstellen, dan word je onvoorstelbaar. Onvoorstelbaar ongeloofwaardig bedoel ik dan.

Dus heb je moeite met je voorstelling?
Dan zal ik me even voorstellen

Salud,
Eddy

Als je overal bent, dan ben je nog nergens.

Sommige ondernemers denken dat business een soort monopoly is. Als je nou maar zoveel mogelijk plaatsen bezit, dan komt er altijd wel iemand op jouw plek die ...
Lees verder

Relevante content? Of emotioneel incontinent?

Wat laat ik wel of niet van mijzelf zien in business? Als coach, therapeut of adviseur ken je misschien het volgende dilemma. Welk dilemma? Nou, dit dilemma: ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.