012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
31 aug 2020

Wie zich wil voorstellen, moet niet zoveel willen voorstellen.

Het is tijd om mij even voor te stellen. En het is tijd om iets recht te zetten… Met iedereen die denkt teveel voor te moeten stellen.

Toen ik nog nat achter mijn oren was en kwam kijken in Insta land toen was ik alles voor iedereen. En daarmee – zo bleek later – niks voor Niemand.

Want ik liet mijzelf volledig zien.

In al mijn veelzijdigheid.
In al mijn tegenstrijdigheid.
& in al mijn kwetsbaarheid.

Als je die versie in een verhaaltje zou gieten dan zou dat er zo uitzien.

Ik kan 36 patronen jongleren met 3 ballen. Als er een liedje op de radio is dan speel ik die meteen mee op mijn gitaar. Ik facaliteer familie opstellingen met Playmobiel poppetjes. Ik fotografeer, en heb een account op unsplash met 10 miljoen downloads. Nog regelmatig ben ik bang voor ziektes, en oja. Ik ben een woordkunstenaar. En help anderen met hun propositie. Oja. Had ik al gezegd dat ik Kuifje spaar? En oja, had ik al gezegd dat ik Zweeds kan spreken? En en en…

Aan zo’n opsomming is vaak geen touw vast te knopen. Je geloofwaardigheid & herkenbaarheid hebben onder zo’n profiel vaak flink te lijden.

En dus werd het tijd om te kiezen. Kiezen om heel veel niet meer te zijn en te mogen doen. Althans, dat dacht ik. Kiezen was immers verliezen toch? Maar kiezen heeft niets te maken met jezelf verliezen. Noch met het loslaten van dingen die je stiekem hartstikke leuk vindt om te doen.

Als we het over kiezen hebben in ondernemerschap, dan hebben we het over kiezen welk verhaal je naar buiten toe presenteert. Kiezen betekent bewust zijn van je functie. Weten wat je voor een ander betekent. Kiezen om te laten zien wat je komt brengen. En dat is bij uitstek een compact verhaal.

En als je dat verhaal vertelt, dan is die per definitie kort. Mijne gaat zo: Ik ben Eddy, en meester in het verwoorden van jouw klantbelofte.

Dus wil je jezelf voorstellen? Stop dan te denken dat je alles moet delen. Dat je veel voor moet stellen. Want als je alles wilt voorstellen, dan word je onvoorstelbaar. Onvoorstelbaar ongeloofwaardig bedoel ik dan.

Dus heb je moeite met je voorstelling?
Dan zal ik me even voorstellen

Salud,
Eddy

Als je je etalage vol zet, dan loopt je winkel leeg.

Eelco de Boer riep mij op het podium. Want net als voor iedere pauze mocht ik slogans teruggeven aan de deelnemers op het seminar. ‘Als je je ...
Lees verder

Volg je gevoel, en voel de gevolgen.

Het was mijn eerste run sinds de wedstrijd van een half jaar geleden. Een ochtendrun rondom de hunebedden in Drenthe op een mistige ochtend. En meteen een ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde