012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
11 apr 2021

Waarom stilstaan meer pijn doet dan groeipijn.

‘Als je dat dit jaar nog eens krijgt dan moet je onder het mes.’ Zei mijn Arts terwijl hij mijn hand schudde. Na drie dagen nachtbewaking werd ik ontslagen uit het ziekenhuis. Mijn abces was weg. Maar van het één komt het ander…

Wellicht moesten mijn amandelen dat jaar ook nog geknipt worden. Best een pijnlijk dingetje op mijn leeftijd. En dus belde ik met @ralphmoorman om dit scenario te voorkomen. Iets wat tot de dag van vandaag lijkt te lukken.

In mijn zoektocht naar de voor en nadelen van amandelen knippen kwam ik op een opmerkelijk feitje. Iets dat ik met je wil delen. Omdat er een enorme les in zit voor iedereen die moeite heeft met schrijven.

Ik leerde dat het meest pijnlijke bij het knippen niet de amandelen zelf zijn! De echte pijn wordt veroorzaakt door de spieren eromheen die samenspannen tegen nog meer geweld van buitenaf.

Door na zo’n ingreep te starten met kauwgom eten verlicht je de pijn enorm. Het bewegen van de spieren maakt flexibel. Waardoor ze minder trekken en de pijn afneemt.

Het hier zit de les…

Vaak stellen we – om pijn te voorkomen – het schrijven van onze belangrijkste teksten uit. We zetten onszelf vast om pijnlijke reacties van buiten of kritische stemmen vanbinnen te voorkomen.

Maar juist door niet in beweging te komen groeien die pijnlijke piekergedachten. Daarom mogen we gaan schrijven en delen. Want delen helpt je sneller te helen. En daarmee is delen eigenlijk vermenigvuldigen.

PS. Check als je wilt ook even de podcast op @heldenenhordes die ik onlangs maakte met Ralph!

Salud,
Eddy

Waarom ben jij zo langdradig? Een beknopt overzicht…

1.Je bent nondualist Er zijn tig invalshoeken vanwaaruit jij jouw topic kunt belichten. Helaas heb je dat ook gedaan, en raakte jij je lezer onderweg kwijt. 2. ...
Lees verder

Minder woorden, meer waarde.

Van nature denken we dat de wereld eerlijk en in balans is. Maar dat is de wereld niet. Zo is 80% van het geld in handen van ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde