012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
12 apr 2021

Waarom stilstaan meer pijn doet dan groeipijn.

‘Als je dat dit jaar nog eens krijgt dan moet je onder het mes.’ Zei mijn Arts terwijl hij mijn hand schudde. Na drie dagen nachtbewaking werd ik ontslagen uit het ziekenhuis. Mijn abces was weg. Maar van het één komt het ander…

Wellicht moesten mijn amandelen dat jaar ook nog geknipt worden. Best een pijnlijk dingetje op mijn leeftijd. En dus belde ik met @ralphmoorman om dit scenario te voorkomen. Iets wat tot de dag van vandaag lijkt te lukken.

In mijn zoektocht naar de voor en nadelen van amandelen knippen kwam ik op een opmerkelijk feitje. Iets dat ik met je wil delen. Omdat er een enorme les in zit voor iedereen die moeite heeft met schrijven.

Ik leerde dat het meest pijnlijke bij het knippen niet de amandelen zelf zijn! De echte pijn wordt veroorzaakt door de spieren eromheen die samenspannen tegen nog meer geweld van buitenaf.

Door na zo’n ingreep te starten met kauwgom eten verlicht je de pijn enorm. Het bewegen van de spieren maakt flexibel. Waardoor ze minder trekken en de pijn afneemt.

Het hier zit de les…

Vaak stellen we – om pijn te voorkomen – het schrijven van onze belangrijkste teksten uit. We zetten onszelf vast om pijnlijke reacties van buiten of kritische stemmen vanbinnen te voorkomen.

Maar juist door niet in beweging te komen groeien die pijnlijke piekergedachten. Daarom mogen we gaan schrijven en delen. Want delen helpt je sneller te helen. En daarmee is delen eigenlijk vermenigvuldigen.

PS. Check als je wilt ook even de podcast op @heldenenhordes die ik onlangs maakte met Ralph!

Salud,
Eddy

Ik schep woorden in de chaos.

'Wat is ‘t nou wat je doet Eddy? Breng je nou structuur aan? Of help je met heldere communicatie?’ Inmiddels had de klok 12 uur geslagen. En ...
Lees verder

Soms moet je het huis uit om thuis te komen.

We namen de trein van Slowakije naar Hongarije. Het was de zomer van 2008. Een tijd waarin polyphone ringtones, blockparty en webcams die je los kon koppelen ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde