Waarom perfectionisme perfect is.

Eddy Boom
06 mei 2020

We hebben geleerd dat perfectionisme de laagste levensstandaard is. Perfectionisme belemmert productiviteit. Perfectionisme resulteert in uitstelgedrag en geeft ons stress. Perfectionisme is het product van onzekerheid:

“Als mijn werk niet perfect is, doet dat een appèl op mijn eigenwaarde. Want ik ben zelf niet perfect.” Dus… perfectionisme is – net zoals alle andere ismes – een viezerik!

Of toch niet?

Ook ik dacht de perfecte argumenten te hebben om dat perverse perfectionisme permanent in te perken. Totdat 🥁 trommelgeroffel 🥁 ik met een zeeman sprak. En wat blijkt? Perfectionisme is perfect! Mits je perfectionistisch bent op het grotere plaatje!

De meeste perfectionisten zijn geneigd alles perfect te willen doen. En daarmee ook de kleine onnozele taken. Ik had bijvoorbeeld perfecte mapjes in mijn mailbox. Lekker onbenullig! Want met de zoekfunctie had ik sneller wat ik zocht dan met mijn mooie mapjes.

Waar je wel perfectionistisch in mag zijn? In het committeren aan je missie. Doe geen consessies aan je bestemming. Baan perfectionistisch op je doel af. Een kapitein die 1 graden afwijkt van zijn kompas, kan na een week varen in een totaal ander land uitkomen!

Perfectionisme met je missie is perfect. Duidelijkheid, en daar naar handelen staat gelijk aan succes. Heb jij duidelijk waar je heen vaart? En ben je in staat je bestemming duidelijk over te brengen aan je zeelieden? Nee? Geen man overboord. Ik help jou te verwoorden wat je drijft.

Want als je weet wat je drijft, voorkom je dat je zinkt. #amen

Ahoi,
Eddy

Geef wat je niet kwijt kunt.

1. Wat je geeft ben je kwijt. Vaak horen we dat we terug krijgen wat we geven. Maar meestal is dat niet waar. Zo heb ik een ...
Lees verder

Als je alleen bent, dan valt alles samen.

All the lonely people, where do they all come from? All the lonely people, where do they all belong? Op 5 augustus 1966 kwam de nummer 1 ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.