012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
06 mei 2020

Waarom perfectionisme perfect is.

We hebben geleerd dat perfectionisme de laagste levensstandaard is. Perfectionisme belemmert productiviteit. Perfectionisme resulteert in uitstelgedrag en geeft ons stress. Perfectionisme is het product van onzekerheid:

“Als mijn werk niet perfect is, doet dat een appèl op mijn eigenwaarde. Want ik ben zelf niet perfect.” Dus… perfectionisme is – net zoals alle andere ismes – een viezerik!

Of toch niet?

Ook ik dacht de perfecte argumenten te hebben om dat perverse perfectionisme permanent in te perken. Totdat 🥁 trommelgeroffel 🥁 ik met een zeeman sprak. En wat blijkt? Perfectionisme is perfect! Mits je perfectionistisch bent op het grotere plaatje!

De meeste perfectionisten zijn geneigd alles perfect te willen doen. En daarmee ook de kleine onnozele taken. Ik had bijvoorbeeld perfecte mapjes in mijn mailbox. Lekker onbenullig! Want met de zoekfunctie had ik sneller wat ik zocht dan met mijn mooie mapjes.

Waar je wel perfectionistisch in mag zijn? In het committeren aan je missie. Doe geen consessies aan je bestemming. Baan perfectionistisch op je doel af. Een kapitein die 1 graden afwijkt van zijn kompas, kan na een week varen in een totaal ander land uitkomen!

Perfectionisme met je missie is perfect. Duidelijkheid, en daar naar handelen staat gelijk aan succes. Heb jij duidelijk waar je heen vaart? En ben je in staat je bestemming duidelijk over te brengen aan je zeelieden? Nee? Geen man overboord. Ik help jou te verwoorden wat je drijft.

Want als je weet wat je drijft, voorkom je dat je zinkt. #amen

Ahoi,
Eddy

Het ego schreeuwt en het hart fluistert.

'Het ego schreeuwt en het hart fluistert zei Koos Janson tegen mij.' 'Maar waarom fluistert die belangrijke stem, en waarom schreeuwt die onbelangrijke stem?' Vroeg ik hem ...
Lees verder

Als je jezelf teveel repareert, ga je stuk.

Ook ik vergeet weleens dat persoonlijke ontwikkeling het doel niet was. Wanneer ik kijk hoeveel minuten ik heb gemediteerd, hoeveel bladzijden ik heb gelezen of hoeveel wijze ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde