012221 Eddy Boom _14804 klein
Eddy Boom
12 nov 2022

Je wilt jezelf zijn. Maar wil je ook mét jezelf zijn?

Steeds als ik op verkenning ging. Naar buiten ging. Op retraite ging. Dan ging ik het huis uit. Het huis uit om thuis te komen. Om telkens opnieuw – en tevens als vanouds – te horen dat ik al oké was. Dat het goed was. Dat ik zelfs schaamteloos, mezelf mocht zijn. Net zoals de dames voor mij. De heren naast mij, en de begeleiding achter mij. Ook zij moesten zeker niet vergeten wat vaker – eenvoudigweg – zichzelf te zijn.

En zo ging ik naar huis. Elke keer opnieuw. Nadat ik weer even thuis was gekomen. Maar bijna elke keer. Opnieuw. Gaf ik niet thuis. Wou ik het huis uit. Zocht ik – tegen beter weten in – naar iedere plek. Verder van mij weg. En verreweg de weg die mij hielp mezelf te zijn of mijzelf te ervaren.

Liever dan mezelf zijn. Of in stilte in die lege kamer zijn, draaide ik te harde muziek. Speelde ik YouTube uit. Belde ik die ene vriend. Ging ik – soms zelfs zonder te hebben gekookt – de stad in.

Want de meesten van ons willen meer onszelf zijn. Maar de meesten onder ons vinden het moeilijk om alleen met ons-zelf te zijn.

Deze zomer leerde ik om vaker alleen met mezelf te zijn. En om alleen te blijven, zelfs als dingen er niet mochten zijn. En af en toe – in dat alleen zijn – viel alles samen. En daar waar alles samenvalt, zo leerde ik in de zweethut, vallen al jouw problemen weg.

“Because, all of humanity’s problems stem from man’s inability to sit quietly in a room alone.” ~ Blaise Pascal

Salut,
Eddy

Als je echt vooruit wil komen dan moet je een stap naar achteren doen.

In deze blog wil ik een lastig dilemma met je bespreken. Toen ik jaren geleden deelnam aan het seminar van Open Circles nam ik één belangrijk inzicht ...
Lees verder

Je nummerbord is je uithangbord.

In 1898 reed bijna iedereen in een Peugeot. Dus om na dat ongeluk aangifte te doen tegen die ene gast met die Peugeot was kansloos. Om de ...
Lees verder

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde

Zet jij de wereld al op z’n kop met kopregels?

Ontdek in mijn nieuwste ebook ‘Succes met je Slogan’ hoe jij Buitengewoon Binnenkomt met Titels vol Tractie. Met dit boek krijg je:

• Een reis door ‘s werelds slogan geschiedenis
• 7 Slogan tips van grootmeesters
• Een 1 op 1 ontmoeting met Einstein
• De formule voor 3 keer woordwaarde