Duidelijke taal spreken we allemaal.

Eddy Boom
28 jul 2020

Als we een bioscoopzaal inlopen dan zullen we eerder zoeken naar waar de exit is, dan hoeveel stoelen er in de ruimte zijn.

Waarom?

Omdat we als mens geprogrammeerd zijn om te willen overleven.

Ten grondslag aan al ons gedrag ligt de vraag; ‘Hoe vergroot dit wat zich aandient mijn kans op overleven?’

Toch zijn er genoeg ondernemers die liever communiceren hoeveel volgers of euro’s ze hebben, dan hoe ze jou kans op overleven kunnen vergroten.

En hoe meer ze gaan opscheppen over hun aantal stoeltjes, hoe sneller jij die exit neemt. Nouja, als je weet waar die is tenminste…

Want dat brengt mij op mijn tweede punt.

Lukt het jou om eenvoudig te communiceren waar die nooduitgang is? Kan jij jouw klant zo simpel als het woord ‘exit’ entree tot jouw dienst laten maken?

Dus gebruik duidelijke taal, want die snappen we allemaal. En help ze te overleven, als je als ondernemer wil blijven leven.

Oja!

Met mijn boekje ‘Enkele Zinnen over Dubbelzinnigheid’ kun jij gratis leren om duidelijke taal te schrijven. Leuk toch?
Eddy

Tweedehands is eerste voor Grietje.

Oké jongens en meisjes. Het is nog vroeg. Maar stel je even voor dat je Hands heet. Of beter nog. Stel dat je Hands bent! En Hands ...
Lees verder

Doe een beroep op je roeping.

Je kunt beter een beroep doen op je roeping, dan roepen wat je beroep is. Leuke quote die ik ooit bedacht in de sportschool. Ik hou van ...
Lees verder
boek-eddy-boom

ENKELE ZINNEN OVER DUBBELZINNIGHEID

Kan jij zinnen maken waar je klant geen woorden voor heeft? Met dit gratis ebook krijg je meer zin in je business, en meer business door je zin! Bekijk dit boekje van de binnenkant, om te ontdekken hoe je jouw boekje te buiten kunt gaan. Of toch geen zin? Nee? Dan maak je maar een zin!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.