Personality – Welke behaalde mijlpalen liggen in lijn met mijn klantbelofte?

In deze video ga je aan de slag met de vijfde officiële P van het Pentagon. Deze laatste P staat voor Personality. Nog één keer vraag ik je de vraag hieronder te beantwoorden en de uitkomst mee te brengen naar de volgende sessie:

OPDRACHT
Bedenk welke drie ervaringen zichtbaar maken waarom jij de juiste persoon bent op de juiste positie. Hierin hoef je je niet te beperken tot ervaringen binnen je huidige bedrijf. Het doel is om d.m.v. overtuigende voorbeelden duidelijk te maken waar jij toe in staat bent. Als het je lukt kun je de steekwoorden uitwerken tot een verhaaltje van drie alinea’s met drie subtitels. Noem dit verhaaltje van 200 woorden je zachte factoren CV of je trackrecord.

Tip 1.
Verzamel nutteloze details voor je verhaal. Hiermee vergroot je de geloofwaardigheid van het verhaal.

Tip 2.
Communiceer in watermeloenen. Probeer jezelf te trainen om woorden te gebruiken die bij iedereen een eenduidig beeld op te roepen. Let op: in je marketing gebruik je minder vaak watermeloenen dan in je sales. Hoe dat zit, kan ik op aanvraag toelichten in de sessie.

Tip 3.
Zeg het belangrijkste als eerste. Het reptielen brein beslist bij ieder stukje nieuwe informatie of het de kans van de toehoorder op overleven vergroot. Daarom moet je al je essentie toespitsen op de titel en eerste zinnen van je verhaal. Soms lukt dit je niet. Een eenvoudig hulpmiddel is om gewoon te gaan schrijven. Later kun je een zin vanuit het midden of onderaan naar boven verplaatsen. Je zult zien dat die zin meer essentie bevat dan de eerste in die je begon te schrijven.

Succes!
Eddy